Author Topic: Need Help, my digital smoker won't turn on  (Read 20894 times)

Offline Bradley (Head Office)

  • Administrator
  • ******
  • Posts: 629
    • Bradley Smokers
Re: Need Help, my digital smoker won't turn on
« Reply #30 on: May 24, 2009, 06:36:21 AM »
Hi Steve

Your sensor is located inside the tower about half way up the back wall.


Looks like this

Offline thepro8

  • Newbie
  • *
  • Posts: 51
Re: Need Help, my digital smoker won't turn on
« Reply #31 on: May 29, 2009, 05:55:11 AM »
yeah didn't get a change in temp with the match. i called up yesterday and ordered some new parts. figure id give my smoker a tune up.

i bought
-new sensor cable
-2 new connectors the sensor cable plugs into
-new thermometer.

Offline thepro8

  • Newbie
  • *
  • Posts: 51
Re: Need Help, my digital smoker won't turn on
« Reply #32 on: June 04, 2009, 05:44:00 AM »
The parts came in, it was an easy swap out. No more errors and it's reading the temperature perfectly.

I really appreciate the support and low price on replacement parts guys. Says a lot about your company and will keep me buying bradley in the future.

Offline dzeitler

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Need Help, my digital smoker won't turn on
« Reply #33 on: July 24, 2009, 08:07:59 AM »
Thanks Guys. It was the connector. The other issue now is that the unit is beeping and I am getting an E1 blinking light and the wood advance and smoke timer buttons dont seem to be working? Any suggestions with these problems? Hoping to do some smoking this weekend if I can get her fixed.

Thanks a million!!!

Dustin

Offline Mr Walleye

  • Member Extraordinaire
  • ******
  • Posts: 5,336
Re: Need Help, my digital smoker won't turn on
« Reply #34 on: July 24, 2009, 08:22:34 AM »
Thanks Guys. It was the connector. The other issue now is that the unit is beeping and I am getting an E1 blinking light and the wood advance and smoke timer buttons dont seem to be working? Any suggestions with these problems? Hoping to do some smoking this weekend if I can get her fixed.

Thanks a million!!!

Dustin

Here is the E1 details.... http://www.susanminor.org/forums/showpost.php?p=761&postcount=4

It is usually just the small sensor wire between the generator and the tower. Just unplug and plug them in a couple of times, even reverse it. This should solve it.

Mike
« Last Edit: July 24, 2009, 08:26:28 AM by Mr Walleye »

Click On The Smoker For Our Time Tested And Proven Recipes