Author Topic: Problem with my bradley original  (Read 2992 times)

Offline blt4fun

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Problem with my bradley original
« on: January 25, 2014, 08:03:54 am »
I've had my smoker for a month and done about 6 smokes in it, 2 were cold. I went out today to do some smoked salmon and the generator indicator light would to come on until the temperature dial is set almost to high, then the element will come one and heat up. Am I doing something wrong?

Offline RedJada

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 638
Re: Problem with my bradley original
« Reply #1 on: January 25, 2014, 08:48:20 am »
 Your SG should run just fine without the cabinet temp turned up/on. Make sure all your cords are seated well. Pull them out and plug them back in. Maybe this will help.

Offline blt4fun

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with my bradley original
« Reply #2 on: January 25, 2014, 09:00:15 am »
Thanks for the reply. The generator itself seems to work fine but it won't turn the heater element on or the the generator light until the temp dial is turned all the way to high. Once the dial is turned up I can hear the element come on.

Offline RedJada

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 638
Re: Problem with my bradley original
« Reply #3 on: January 25, 2014, 11:26:33 am »
 Well now I'm a little confused ???. I have an OBS (older model) so my controls are different than yours.

With mine, I can run the SG without running the heating element or run the heating element without running the SG. Someone will come along with more help soon.
 

Offline blt4fun

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with my bradley original
« Reply #4 on: January 25, 2014, 11:39:34 am »
Mine has the big dial temperature control.

devo

  • Guest
Re: Problem with my bradley original
« Reply #5 on: January 25, 2014, 11:51:48 am »
I have never seen one of the new ones in action but it sounds like the rheostat (heat control) as a dead spot till its turned all the way up.

Offline Saber 4

  • Member Extraordinaire
  • ******
  • Posts: 3,349
Re: Problem with my bradley original
« Reply #6 on: January 25, 2014, 06:43:38 pm »
Have you rechecked all your plugs to make sure one isn't partially seated now.

Offline TNRockyraccoon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 186
    • Rocky Top Anglers
Re: Problem with my bradley original
« Reply #7 on: January 25, 2014, 07:10:09 pm »
My smoker came out of the box with a power issue.

The power would turn on, but the lights would flicker off and it would die. I could smack the smoke generator and it would flicker back on but I was never more than a stiff wind away from the unit shutting off. I contacted Bradley and they shipped me a brand new smoke generator and I've had zero problems out of it.

I'd give them a call and see what they have to say.

Offline blt4fun

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with my bradley original
« Reply #8 on: January 26, 2014, 03:56:42 am »
I will give the a call Monday. I believe you guys are right about the rheostat.

Offline blt4fun

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with my bradley original
« Reply #9 on: January 27, 2014, 11:53:54 am »
Just got off the phone with Roger from Bradley, new generator is on its way. ;D Great customer service, didn't make me jump threw hoops to get my problem resolved!